Antwoord op veelgestelde vragen: hoe werken machtigingen?

Tijdens het testen van de applicatie was ‘Hoe werken machtigingen?’ één van de veelgestelde vragen. In deze korte blogpost leggen we uit hoe machtigingen werken binnen je uitvaartdossier, wat de keuzes zijn geweest en wat de mogelijkheden zijn.

Na je overlijden is het natuurlijk wenselijk dat nabestaanden je uitvaartwensen tot uitvoer kunnen brengen. Dat is immers de hoofdreden waarom jij je wensen vastlegt in Dit is mijn Uitvaart. Het is dan handig als anderen daar ook daadwerkelijk bij kunnen.

Speciaal daarvoor hebben wij het onderdeel ‘mijn gemachtigden’ toegevoegd aan Dit is mijn Uitvaart. Het stelt een ieder in staat om mensen uit te nodigen die mee kunnen kijken met jouw uitvaartdossier. Dat doe je door ze via e-mail een uitnodiging te sturen. Intrekken is ook gemakkelijk. Met twee klikken heb je hen de toegang tot een uitvaartdossier ontnomen. Dit werkt zo lang je uitvaartdossier actief is.

Rechten en Rollen

Een andere veelgestelde vraag is over het beheer van machtigingen. ‘Kan ik de ene persoon rechten wel geven, terwijl de ander die rechten niet krijgt?’ Het antwoord daarop is nee. We stellen op dit moment jou als gebruiker van Dit is mijn Uitvaart niet in staat om rechten en rollen per gemachtigde te beheren.

De aanleiding daarvoor is simpel: we gaan er vanuit dat gemachtigden jouw nabestaanden zijn. En het is voor hen onmogelijk om al jouw uitvaartwensen te honoreren wanneer zij toegang hebben tot slechts een gedeelte van jouw wensen.

Conclusie

Je kunt anderen eenvoudig en snel toegang geven tot jouw uitvaartdossier. Je kunt die machtiging nog sneller weer intrekken. Maar individuele rechten en rollen per gemachtigde toekennen, dat is niet mogelijk.